Händelser i Vardagslivet med Prinsen

Hoppas något kan roa Dig.

fredag 28 oktober 2011

Rösta på oss, hjälp oss hjälpa utekatterna

Serla har en tävling där tio personer, föreningar eller verksamheter kan vinna 50000 kr vardera. De som får flest röster bedöms av en jury. Vi som hjälper de hemlösa katterna i Södertälje har anmält ett bidrag. Vi kartlägger katterna, fångar in dem, ger dem vård och hittar hem och jourhem till dem. Ingen förening eller katthem står bakom oss så vi har inga bidrag. Vi betalar allt själva som vaccinationer, kastreringar och andra veterinärsbehandlingar. Veterinärskostnaderna drar snabbt iväg med så många katter som ska hjälpas. De 3 senaste veckorna har vi fångat in 12 katter som vi placerat i olika 'riktiga' hem och jourhem. Vi har ytterligare identifierat 19 katter som behöver hjälp så snart som möjligt. Hjälp oss att hjälpa de hemlösa katterna att få ett nytt hem innan vintern kommer genom rösta på vårt bidrag. Vi behöver din hjälp! Med 50000 kr kan vi ytterligare hjälpa 30-50 katter att hitta ett nytt hem.

Det här är katter som ingen bryr sig om, inte ens katthemmen då de flesta av dem inte vill ha att göra med utekatter. Många katthem tycker att katter som lever ute eller är födda ute per definition är 'vilda', att de därför innebär mer problem och mer arbete. Vi har andra erfarenheter, att katterna vänjer sig vid innemiljöer och människor ganska snabbt. Det kan räcka med några dagar eller någon vecka. Katthemmen tycker inte att de har varken tid eller resurser att lägga ner den lilla extra tid det tar att anpassa utelevande katter. Den tiden och det lilla extraarbete som det innebär tycker vi att de är värda. De andra få katthemmen som arbetar med utelevande katter har tyvärr väldigt fullt. Vi kan tidigast få hjälpa av dem på våren men då är det för sent för katterna. Vi tycker att alla katter har rätt till att få en chans och alla katter har lika rätt att få hjälp!
De här kattera behöver verkligen din hjälp!

Rösta på oss genom att klicka på direktlänken nedan.
Det är bara att fylla i namn och mailadress, och klicka på skicka.
En röst per namn och mailadress. Man kan rösta fram tom 15/12 men ju förr du röstar desto bättre.
httmpaign.serla.com/localgood_se/?page=ehdotus&kuva=165&order=uusimmat&sivu=1p://ca

Vi kallar oss numera Luffarkatterna - För katter som vill in i värmen.

kuva


****************************************************************************************
Detta kan i vinna om vi har tur och får många röster.

Vi gör allt för att få ihop till veterinärbehandlingar av de utekatter vi får in.
God tur !

Vi behöver även Jourhem.







1 kommentar:

  1. Nu läste jag detta efter det att jag skrivit förra kommentaren. Katthemmen i Falkenberg och Halmstad arbetar just med att ta in utegående katter. Du kan titta på deras hemsidor om du vill:
    http://www.falkenbergsdjurskydd.se

    /text1_7.htmlhttp://delkertz.getmyip.com/kattfoten/index.aspx?Page=indexHome&Add=org&Meny=1

    SvaraRadera