Händelser i Vardagslivet med Prinsen

Hoppas något kan roa Dig.

måndag 1 augusti 2011

TURIST I MIN HEMSTAD

For med bussen intill stan, hoppade av  vid Köpmangatan.Gick fram mot Telgehuset, hade tänkt gruffa lite på han som sålde mobilen till mig, men mötte honom i dörröppningen, han blev så glad att se mig att jag kom av mig.Visade ändå det som stod om Zylo.En kille hade kollat upp den som en simpel musikmobil. Nej den sålde han så mycket av.Han gav mig sitt vita bländande leende, sa det var trevligt att se mig igen.. Svalde förtreten och sa jag ska gå till gästhamnen.För det behöver man inte åka ända till Arkösund för att se segel/motorbåtar både större och mindre modeller.

Gick ner mot Inre Maren och utmed kajkanten hela vägen ända bort till lilla spångbron som går över.Bara för gående.Kanske för de med cykel.Dock ej motorfordon.

Ville ta mig till Lotsudden, där ska man kunna få kaffe och kaka.Nu hade jag med mig en dubbelmacka med rökt lax och kaffe i en flaska.Grinden var stängd. Glömde googla på den innan jag for,Hade velat ta mig till en badplats.Men det får bli en annan gång.

I alla fall där var en vik med änder och Kanadagäss unga, de "skällde" ut mig när jag kom.Jag kraxade
tillbaka.Hade tänkt doppa fötterna men det var så smutsigt. Så jag gick därifrån, tog lite foton.Du som är
vän med mig på Facebook kan se dem. Kan inte föra över dom, har försökt.

Sen skulle jag gå till slussen och titta, såg det stod en grupp där och fotade.Men när jag kom dit började lamporna blinka.Det skulle bli slussöppning.Typiskt.

Jag gick över den lilla bron igen och satte mig på en bänk, där det redan satt ett par i 70-årsåldern.
Såg att de inte var svenskar.Sa några ord på engelska, men de svarade på tyska. Jag sa Ich nicht sprechen deutsch.De skrattade och han kunde lite engelska.Han berättade att de skulle vara i 4 dagar och hinna med
Uppsala, Stockholm Södertälje.Räcker det verkligen med 4 dagar alla de städerna eller menade han 4 dagar på varje stad. Vet ej.
Jag talade om att jag bodde här.Tror han förstod. De gick  vidare.

På kajkanten sitter en man och metar. Efter jag har  ätit min laxmacka och druckit några klunkar kaffe.Så går jag fram och säger några ord.Han sitter där och plötsligt får han napp, en mört och då säger jag den kan väl jag få till mina katter i busken. Han släpper ner mörten tillbaka därifrån den kom. Då går ett ungt par förbi,
som sett och tydligen hört mig.Att farbrorn är Holländare, då säger jag mina invanda meningar jag lärde mig
i Eindhoven. Han reagerade glatt och sa något tillbaka.Reste sig upp och började packa ihop sina fiskespön,och han pratade vidare, trodde nog jag förstod.Försökte förklara, men jag fattade så mycket av att han var här för att hälsa på sin son som bodde här i Södertälje.



Den här bilden är från en annan gång jag var nere vid kajkanten.Inte alls lika vackert väder då som idag.
Men utsikten är densamma.

Jag vände och tänkte varför gå tillbaka till stan när jag har så nära till bussarna.Det fick jag ångra senare.
Gick genom Stadsparken, de har så vackra uppsättningar i olika stora grupper.Tog två foton i parken.
Gick mot hållplatsen och ser till min förvåning att där den brukar gå ifrån.Gör inte det längre.Det kom en buss jag frågar föraren var går bussen mot Scaniarinken på andra sidan. Tack säger jag går över gatan,
ser en 755 kliver på den men hör till mina fasa datarösten som säger Stadshuset.Och svänger till vänster mot trafikljusen.Då hojtade jag till.Jag klev av vid Stadshuset.Tog två foton där.Gick ner i gångtunneln, där två flickor blev våldtagna en natt när de var på väg hem.Men nu var det ljusan dag, och jag skrek hela vägen genom tunneln. En man passerade mig titta till och måste väl undrat varför jag skrek. Men han gick vidare, han skulle möta sin Mamma som kom med tåget.Gissade jag mig till.Hon stod där med sin lilla resväska, som i gamla tider innan dessa underbara med hjul var uppfunna.En liten nätkasse hade hon också hängande
om armen.Jo, jag hann studera. Jag ser mycket på mina vandringar.
Ett kärt möte.Syntes tydligt. Båda log mot varandra. De gick åt sitt håll och jag fortsatte tillbaka ner till bussarna.
12 minuter tills nästa skulle gå.Ingen toa i sikte, ställde mig mitt i solen, ville svettad ut så mycket som
möjligt.Frågade flickan på bänken om hon skulle tycka illa vara om jag gick och satte mig i buskarna bakom
hållplatsen.Hon skrattade ja, gör det sa hon jag kan passa din vagn.Jag knep,och knep försökte att inte tänka på det.En öken, torrt vitt bröd sen kom då bussen jag sa som det var.fick åka på samma biljett.
Väl på den överhettade bussen började jag svettas kopiöst.Det forsade från hårfästet och det jag inte kunde
torka bort sipprade ner mellan tuttarna till byxlinningen.
Pratade med en halvsluskig karl, som inte tvättat håret på bra länge.Fy Mi, säg nu inget.Det gjorde jag inte.
Han kom väl från jobbet. Han var i alla fall nykter.Han bodde i Ronna.Klev av vid sista hållplatsen innan Geneta Centrum.
Äntligen på väg hem, nödigheten hade lagt sig.Mötte en av de tre barnen en pojke som skulle börja andra klass, som frågat vart ska Du någonstans när jag var på väg till stan.
Hade inte hjärta att bara traska hem, han pratade och pratade och sedan kom de andra två barnen.i 20 minuter stod jag där i skuggan och lyssnade och upptäckte hur utvecklad i språket flickan var 6 år gammal. Sa flera gånger hon var rädd att bli attackerad när hon var ute och lekte.
Sa att det måste vi råda bot på.Och att jag vet själv hur det känns.För jag har upplevt det att bli jagad av elaka ungar.
En annan gång får vi prata mera om detta, sa jag vill gå hem nu och tvätta av mig resdammet.
Vilken underbar dag jag fick uppleva den första  dagen i Augusti 2011.





8 kommentarer:

  1. Uppsättningarna i Stadsparken är blommor och växter till och med Klematis

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen en innehållsrik dag!

    Så mycket du har sett och gjort. Det var ju synd att du inte kunde få några mörtar med hem till kattungarna.

    Ha en fin dag den 2 augusti också!

    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  3. Den nya mobilen Zylo är bra eller bättre att ta foton med. vilka fina foton det blir, som jag publicerar på Facebook.
    Har vant mig vid den nu.

    SvaraRadera
  4. Jodå 4 veckor har gått men jag har två kvar som jag ska ta under hösten då och då. Dösäsong...haha, lustigkurre :D

    SvaraRadera
  5. Morning o tack för en härlig berättelse!!
    Jag håller tummarna för dig till veckan!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  6. Hej igen! Jo jag syftade på stundande i L.T.!
    Spännande!
    Nu hällregnar det här i Norrala, men det behövs! Plaskdammen står under tak och med skydd över sig, som en mössa...Igår när det var som varmast ute badade jag ensam, det var ljuvligt! När svägerskan o jag badade blev det att vi bara satt...idag kan jag knappt röra mig! Såå ont i höft o ben...men det går väl över!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  7. va trevlig tur du tog dej och va vackert det ser ut där,må bäst

    SvaraRadera
  8. Fin bild. Jag blir så imponerad av allt du lägger märke till under dagen och som du minns, jag minns inte en bråkdel av min dag! :o)
    Ha en fin fortsättning på veckan, Lydia

    SvaraRadera